torsdag 8 september 2011

Ö till Ö 2012!

Redan nu är det dags att spänna bågen inför 2012s stora utmaning tävlingen Ö till Ö.
Min gode vän Andre fält la ut en förfrågan om det var någon som ville ställa upp i hans lag då Mattias Koch & Paul Hübenbecker redan hade initierat att de skulle deltaga med laget Söderberg & Partners.


Jag var givetvis inte sen att nappa och inledde med att rådfråga Erik Strand som jag är bekant med och som slutade 3a tillsammans med Joakim Axelsson kom på andra plats förra året i tävlingen med sitt lag. Rätt personer att fråga således. Den viktigaste frågan är ju ryggsäck och skor då man kommer att simma med dem på under tävlingen som utgörs av 10 km simning och 54 km löpning var man studsar upp och ner i 12 gradigt vatten inte mindre än 38 gånger.


Tävlingen är den tuffaste i sitt slag i världen och vårt mål är just det, -Målet!
Att vinna en tävling som denna är det inte tal om för två avdankade triathleter i 40+ kategorin utan för oss gäller det främst att genomföra eskapaden.


Redan nu trillar svaren in på materialfrågorna som jag krokat ut till den svenska eliten. Det har sina fördelar att vara arrangör och känna de här förmågorna då man får en hel del tips och tricks som man annars kanske inte fått pga att man tipsar kanske inte sina absolut närmaste konkurrenter.


För min och Andres del så har både träning och planering redan börjat!


Den som lever får se! =)


Tävlingen genomfördes den 6 september i år och vinnare blev Antti Antonov & Björn Englund:

Ö till Ö 2011


Press

Press Release 2011-09-05 | Ladda ner pressrelease och bilder

Rekordfart i Ö till Ö

En av världens tuffaste och mest krävande endagstävling, Ö till Ö, fick ett något oväntat segerpar. Antti Antonov och Björn Englund från Stockholm visade att de behärskade simning och löpning i skärgården bäst och vann på nya rekordtiden nio timmar och sju minuter.
– Det var vårt tredje lopp tillsammans. 2009 gick bra. Då blev vi tvåa. I fjol var ett fiasko, men nu fick vi vår revansch, sade Björn Englund efter seger.
Paret Antonov/Englund var snabbast över de cirka 65 kilometerna mellan Sandhamn och Utö i Stockholms skärgård, dvs en sträcka som motsvarar närmare två Lidingölopp och 3,5 Vansbrosimningar i en följd. 20 öar och lika många vattendrag ska avverkas och det kräver sin man.
– Det var besvärligt i år. De långa simningarna var värst. Det blåste ganska hårt från sidan och vågorna tog ut sin rätt, säger Antti Antonov.
Det skiljer 18 år i ålder mellan de två segrarna Antonov 46 år och Englund 28 år. Men de trivs tillsammans och berättade att de skrattade mycket under loppet.
– Det är ett tufft lopp och det gäller att hålla humöret uppe. Det fungerar inte att man gnäller på varandra. Men vi har kul och vi kommer nog tillbaka nästa år eftersom första pris är en start i nästa års Ö till Ö, säger de.
Men trots ganska mycket vind så blev det ny rekordtid, tre minuter snabbare än förra årets segrare Jonas Colting – som var storfavorit även i år Men Jonas partner Björn Andersson blev sjuk och efter drygt halva tävlingen tvingades de bryta.
– Björn mådde inte bra och efter ett tag blev han ordentligt illamående och yr. Han ligger och sover nu, berättar Joans Colting och fortsätter:
– Jag märkte tidigt att det gick trögt och till slut gick det inte längre. Men jag lastar honom inte. Det kunde varit jag. Björn och Antti är värdiga vinnare, men vi var i ledningen när vi bröt och jag tror vi hade vunnit, säger Jonas Colting.
Tvåa blev Lars Ekman och Per Berg blev tvåa slagna med cirka 20 minuter.

 Foto: Jakob Edholm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar